In 't Wasdom

bookmanager

Contact & wie zijn wij?

Bookmanager in ’t Wasdom – Zwolle – tel. 085 30 30 721 – jaap@bookmanager.nl

Bookmanager – een slimme tool voor het opslaan, delen en verkopen van boekencollecties –  werd technisch ontwikkeld door Charlotte de Jong. Zij studeerde artificial intelligence aan de Universiteit Utrecht (bachelorthesis: KI). Tijdens de master specialiseerde zij zich in data-science.

Charlotte de Jong maakte het mogelijk om met gebruik van bestaande bibliografische metadata (ISBN e.d.) een tool te maken die snel en effectief haar werk doet: boekencollecties in kaart brengt (via de handscanner of mobiel), beheert, deelt en nog veel meer. Een mooie tool voor boekenliefhebbers en de professionele boekhandelaren.

Charlotte de Jong ontwierp ook het logo van bookmanager. In de kleurrijke vormgeving verwerkte zij de inhoudelijke verwantschap met twee andere ondernemingen in ’t Wasdom: het antiquariaat Cornelissen & De Jong en BOLAS, waarvan de logo’s ook werden vernieuwd. Verandering, vernieuwing, maar ook continuïteit.

Jaap de Jong is verantwoordelijk voor het inhoudelijke concept van bookmanager. Hij bracht zijn kennis & ervaring in vanuit de praktijk (als boekenliefhebber & -verzamelaar en antiquaar). Jaap is directeur-eigenaar van BOLAS en het antiquariaat Cornelissen & De Jong die in hetzelfde segment zitten: toegang bieden tot kennis, cultuur en wetenschap.


Bookmanager is een product van BOLAS in t’ Wasdom ® – KvK-nummer: 68447507 • BTW-nummer: NL857447816B01