In 't Wasdom

bookmanager

Wat is bookmanager?

Bookmanager is een gratis tool voor boekliefhebbers met een kleine bibliotheek (tot 500 titels). Tegen betaling zijn grotere aantallen mogelijk.

Bij een boekaankoop via bookmanager (of bij aangesloten antiquaren) komt het gekochte boek in je titeloverzicht te staan. Daarmee markeer je – als je dat wilt – het begin van een eigen (digitale) boekencollectie. Je kunt de tool ook gebruiken om je boeken te verkopen.

Opgeslagen gebruikersgegevens (bij factuur, titelgegevens en (zoek)account) bij bookmanager kun je na ontvangst van het gekochte (fysieke) boek verwijderen.

Je hoeft bookmanager niet te gebruiken. Ons privacybeleid heeft twee belangrijke pijlers: géén verkoop van klant- en persoonsgegevens aan derden [derden = partijen naast kopers & verkopers op bookmanager.nl] & autonomie van de klant. Autonomie betreft inzage, verandering en verwijdering van persoonsgebonden gegevens (incl. account). Wij maken die autonomie technisch mogelijk.

Kies je voor het gebruik van bookmanager dan ben je van harte welkom. Na invoer van de eerste tien titels heb je helder of dit programma doet wat het belooft. Wanneer je het invoerproces wilt vergemakkelijken dan is de automatische ISBN koppeling erg gemakkelijk. Die kost eenmalig € 19,50.

Voor een eenmalig bedrag € 70,00 (normaal € 75,00) krijg je naast een digitale kaartenbak, ook de functionaliteit van de ISBN koppeling waarmee je de boeken kunt scannen (opties: van 500 tot 5.000 boeken of meer). Scannen kan met de camera van je mobiel, met een handscanner of via tekstinvoer met automatische aanvulling van de titelgegevens (ook bij antiquarische boeken). Daarnaast heb je toegang tot de digitale kaartenbak (onbeperkt aantal kaarten). Met de digitale kaartenbak kun je aantekeningen in systeemkaarten maken, labelen en ordenen, desgewenst onderbrengen in projecten.

Met het programma bookmanager kun je naar eigen keuze projecten publiek maken (alleen lezen), zodat bronnen en aantekeningen ook voor anderen toegankelijk zijn. Met de QR-code onder het blog verwijs je naar het bronnenapparaat (incl. aantekeningen). Feitelijk heb je hiermee een slimme en innovatieve voetnootfunctie (voorbeeld) die toepasbaar is op alle (digitale) teksten die met beschrijvende voetnoten en bronnenlijst verantwoord worden.

Gaat het je om de invoer van twee- tot vijfduizend boeken dan kost het pakket € 175,00 (incl. een evt. eenmalige csv-invoer). Bij vijf- tot tienduizend boeken betalen particuliere klanten eenmalig € 350,00. Neem in dit geval contact met ons op (telefonisch of per mail).

Dit aanbod geldt alleen voor particulieren (zonder uitleenfunctie en/of boekverkoop). Voor boekverkopers komt binnenkort een aanbod, waarbij de mogelijkheid voor boekverkoop via externe boekenplatforms (antiqbook, abebooks, boekwinkeltjes etc.) wordt meegenomen.

U kunt zich hier registeren om bookmanager gratis uit te proberen.